Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две чаши кафе на ден предпазват черния дроб

Две чаши кафе на ден предпазват черния дроб

Две чаши кафе дневно се отразяват благотворно на черния дроб, показват скорошни изследвания на учени от Университета в Саутхемптън. Оказва се, че ароматната напитка намалява риска от развитие на цироза с до 44%.

Две чаши кафе дневно се отразяват благотворно на черния дроб, показват скорошни изследвания на учени от Университета в Саутхемптън. Оказва се, че ароматната напитка намалява риска от развитие на цироза с до 44%.

Черният дроб е един от филтрите на нашето тяло и обезврежда редица токсични продукти, образувани при обмяната на веществата. Този орган е особено важен както за храносмилането и метаболизма, така и за кръвоносната система и борбата с инфекциите.

Съвременният ни хранителен режим, алкохолът и другите вредни навици натоварват черния дроб, който макар и да се самогенерира, често не може да издържи на нашите темпове. Цирозата е автоимунно заболяване на черния дроб, при което част от клетките загиват и не могат да изпълняват функциите си.

Мащабните проучвания и експерименти на учените от Саутхемптън обхванали близо милион души от целия свят, пише "Daily Mail". Кафето се оказало сред най-мощните съюзници при борбата с цирозата, дори по-успешно от някои медицински медикаменти. Едно от предимствата е природният произход и малкото странични ефекти на напитката.

Над 1 000 вещества, полезни за човешкия организъм, спомагат за профилактиката и лечението на черния дроб, твърдят от Университета в Саутхемптън. Сред най-важните са както кофеинът, така и хлорогенната киселина, меланоидите и други.

Резултатите от изследванията показват, че кафето стимулира нервната система, освобождава стреса и бори възпаленията. Освен това, ароматната напитка регулира дейността на черния дроб и така помага в превенцията на редица заболявания, свързани с натовареността на този орган. Положителен ефект има и при пациенти с хепатит С - заболяване, което може да доведе до цироза.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега