Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Децата от ОУ "Христо Ботев" Ахелой станаха посланици на здравето

Децата от ОУ "Христо Ботев" Ахелой станаха посланици на здравето

Вижте плодотворните инициативи на възпитаниците на училището.

За ОУ „Христо Ботев“ Ахелой 2019 година започна с редица плодотворни инициативи. Още през януари месец възпитаниците на училището станаха посланици на здравето, благодарение на един от своите проекти, номиниран в националния ученически конкурс “Пътечка на здравето“.

Конкурсът е към Министерството на здравеопазването и се провежда в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора. Основната задача на кампанията е превенцията на поведенческите фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето. През месец май ще се проведе вторият етап от проекта, в който наградените ще бъдат обявени.

„Малките училища навън“ (Little schools outdoor) е другият интересен проект, в който децата участват, заедно с още 16 държави, като водеща е Италия. Лого на проекта стана именно предложението на ОУ „Христо Ботев“ Ахелой, събрало най-много гласове.

Кампанията е посветена на малките училища в Европа. Целта е част от учебните часове да се провеждат навън, сред природата, в музея или в парка, в зависимост от спецификата на съответния предмет.

В тази връзка ахелойските учители подготвиха 14 урока извън класната стая. Осъществи се и онлайн връзка с италианските ученици, в която водещ език бе английският.

„ОУ „Христо  Ботев“ Ахелой се включи и в „Деня на класната стая навън“ – кампания, включваща училища от цял свят. Този начин на работа изключително много помага и мотивира учениците ни да се образоват и развиват“, споделят от ръководството на учебното заведение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега