Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Димитров: Ще подготвим конкретно предложение за финансиране на КК "Слънчев бряг"

Автор: "PoligrafF", от 12.02.2020 0
Шефът на най-големия курорт у нас определи промените в Закона за туризма като "изключително полезни".

”Бюджетът на Община Несебър за 2020 г. вече е гласуван и приет. С оглед на промените в Закона за туризма от днес, които определям като изключително полезни за развитието на сектора, догодина със сигурност ще излезем с конкретно предложение към Общинския съвет в Несебър за финансиране на най-големия морски курорт у нас”. Това коментира пред “PoligrafF” изпълнителният директор на “Слънчев бряг” АД - Златко Димитров.

Както вече Ви информирахме, днес Парламентът прие окончателно Закона за туризма, които на практика задължават местната власт да полага повече усилия за развитието на курортите. По силата на новите текстове, Община Несебър ще трябва да предвиди по-големи инвестиции по отношение на ”Слънчев бряг”.

Курортът е най-големият в страната ни. Данните на Националния статистически институт сочат, че функциониращите места за настаняване към 2018-а година са били 160, с над 63 хил. легла. Според статистиката на Министерството на туризма пък, курортът “Слънчев бряг” води класацията по брой на нощувките и туристите, като той създава и 20% от приходите от туризъм.

В Бюджет 2020 на Община Несебър, предвидените приходи от туристически данък възлизат на 4 700 000 лева, голяма част от които идват именно от курортния комплекс. Наред с това перо, курортът носи и други приходи за общината си.

”Слънчев бряг от години е неглижиран от Община Несебър като инвестиции, въпреки че носи огромни приходи в бюджета от местни данъци и такси”, допълни Димитров, самият който е общински съветник.

Припомняме Ви, че Бюджет 2020 на Община Несебър бе приет в петък. Финансовата му рамка възлиза на 65.2 млн. лева. В капиталовата програма присъства изграждането на велоалеята от Слънчев бряг до СО „Чолакова чешма“. Друг проект, свързан с комплекса, няма.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или