Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Димитър Николов: Честит 24 май, бургазлии!

Димитър Николов: Честит 24 май, бургазлии!

Кметът Димитър Николов честити празника на всички бургазлии, като им желае да вървят все така уверено и дръзко към следващи достижения на духовността и просвещението.

Кметът Димитър Николов честити празника на всички бургазлии, като им желае да вървят все така уверено и дръзко към следващи достижения на духовността и просвещението. Ето и пълният текст на обръщението на кмета към съгражданите му: 

Няма по-истински, по-български и светъл празник от Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. 24 май е символ на духовност, традиция и достойнство, олицетворяващи цял един народ - българският.

На този ден отдаваме почит на святото дело на първоучителите - Светите братя Кирил и Методий. Всяка година празникът изпълва сърцата ни с национална гордост и самочувствие. Защото:

- този ден е олицетворение на жаждата на българския народ за просвета и самоопределение;

- този ден ни дава самочувствието на един от най-старите, знаещи и можещи народи в Европа;

- този ден ни носи радост и лека носталгия за звъна на училищните и църковни камбани, за вдъхновяващата сила на възрожденската поезия и драматургия и за стремежа за свобода и национална независимост.

24 май, обаче, не е само ден на отминали въжделения. На този ден отправяме взор и към сегашните български просветители, към хората, даващи ни идентичност и градящи съвременните духовни устои на нацията. На вас, съграждани и съвременни просветители, честитя най-българския празник и ви пожелавам да вървите все така уверено и дръзко към следващи достижения на духовността и просвещението.

Честит 24 май, бургазлии!


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега