Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес "четем заедно" фрагменти от романа на Радко Пенев - "Ритуалът"

Днес "четем заедно" фрагменти от романа на Радко Пенев - "Ритуалът"

Флаери с фрагменти от книгата "Ритуалът" ще бъдат раздадени на 2 000 пътници в градския транспорт.

И тази година в Деня на книгата и авторското право бургазлии и гостите на града ще "четат заедно една книга" в автобуса. На дневен ред днес излиза романът на Радко Пенев - "Ритуалът". Флаери с фрагменти от книгата ще бъдат раздадени на 2 000 пътници в градския транспорт.

Организатор на петото издание "Четем заедно една книга" в Бургас отново са НЧ "Изгрев 1909". Тази година от ръководството на читалището са избрали нашумелия дебютен роман на Радко Пенев - "Ритуалът". Дипляни с откъс от книгата ще бъдат раздавани от доброволци по линиите Б1, Б2, 11 и 12. Целта е в този ден да си припомним, че четенето може да бъде споделено приятно преживяване.

Инициативата ще завърши на 24 април в КЦ „Морско казино”, където от 18:30 часа авторът ще бъде представен от Елка Василева. Откъс от романа „Ритуалът” ще бъде изпълнен от ученици по актьорско майсторство от десети клас на НУМСИ „Проф. П. Владигеров” с преподавател Даниела Георгиева- Стоянова.

Идеята в един ден един град да чете една книга датира от 1998 година. За първи път се реализира в Сиатъл. Моделът „One city, one Book” е познат в Германия, Англия и Ирландия. През 2013 година народно читалище „Изгрев 1909” за първи път приложи тази добра практика и представи младия писател Явор Веселинов, последван от Радослав Гизгинджиев, носителката на престижни български награди за литература Керана Ангелова и бургаския фантаст Янчо Чолаков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега