Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Домбровскис: България е твърдо поела по пътя на еврото

Домбровскис: България е твърдо поела по пътя на еврото

Той коментира, че еврото е "стабилна валута", а Еврозоната е "по-силна от всякога".

"България е твърдо поела по пътя на еврото". Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, предава NOVA. Той бе у нас за 13-ата годишна среща на българския бизнес с правителството, на която се обсъждат важните реформи и ангажименти, които страната ни трябва да направи, за да гарантира приемането на България в ERM2 и последващата интеграция в съюза.

Домбровскис коментира, че еврото е "стабилна валута", а Еврозоната е "по-силна от всякога". Той отбеляза, че в България мнозинството от хората подкрепят въвеждането на еврото, а за пример даде родната си страна Латвия, където това не е било така. Въвеждането му се очаква да повиши репутацията на страната ни, както и да стимулира икономическите дейности вътре в нея, посочи още зам.-председателят на ЕК.

"Ниската инфлация дава възможност за предсказуемост и се гарантират ниски лихвени проценти, което е от полза за бизнеса. В туризма също е много полезно, а в България това е разрастващ се сектор", посочи той.

„Аз съм дълбок оптимист, че еврото е гаранция за невъзвратимостта на процеса по европейска интеграция“, отбеляза на свой ред българският финансов министър Владислав Горанов. По отношение на спекулациите за ценови шок вследствие на валутната промяна, той коментира, че съгласно опита тези процеси са управляеми и съществуват много механизми, повечето от които пазарни, които могат да минимизират подобни рискове.

"Примерът от последните държави, които са се присъединили към еврозоната, показва, че дори да има подобни ценови изменения, те се свързват повече с ускорените темпове на конвергенция по отношение на доходите. Ако можем да очакваме подобни процеси, те не биха били инфлационни процеси или спекула, а нормална част от икономическия процес", обясни Владислав Горанов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега