Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Доц. Кунчев: Търсете лекаря си само когато наистина имате нужда

Доц. Кунчев: Търсете лекаря си само когато наистина имате нужда

"Несериозно е да натоварваме системата и да рискуваме собственото си здраве и това на околните заради неща, които търпят отлагане".

"Нека хората търсят помощ от общопрактикуващия лекар или в болница, когато наистина е необходимо и не може да бъде отложено във времето. Несериозно е да натоварваме системата и да рискуваме собственото си здраве и това на околните заради неща, които търпят отлагане – като например да си вземем направление за ежегоден профилактичен преглед, да ни бъде издаден документ, който може да почака и т.н." С този апел главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев се обърна към българските граждани в рамките на брифинг на Националния оперативен щаб.

Пред журналисти специалистът посочи, че с нарастването броя на изследваните лица все повече ще се разчита и на бързите скринингови тестове. Златният стандарт обаче е единствено изследването и доказването в Националната референтна лаборатория.

„Никоя страна в света не обявява положителен резултат на база бърз тест, тъй като тези тестове не са достатъчно точни и надеждни“, обясни доц. Кунчев, като допълни, че те се използват предимно за отсяване на случаите.

За да има доказано положителен резултат, който да се приеме в рамките на Европейския съюз, пробата трябва задължително да бъде изследвана и потвърдена в Националната референтна лаборатория, беше категоричен директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега