Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Държавата поема и част от осигуровките на работника при мярката 60/40

Държавата поема и част от осигуровките на работника при мярката 60/40

Държавата, освен 60%, ще заплати и осигуровките на служителите, които се дължат от страна на работодателя. Предложението е на народния представител от ДПС Йордан Цонев и е прието от всички. Решението обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, цитирана от Дарик.

Държавата, освен 60%, ще заплати и осигуровките на служителите, които се дължат от страна на работодателя. Предложението е на народния представител от ДПС Йордан Цонев и е прието от всички. Решението обяви председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, цитирана от Дарик.

„Решихме в бюджетната комисия да се съобразим с исканията на бизнеса. Освен прилагане на мярката „60 на 40“ за бизнеса, държавата, освен тези 60%, ще заплати и осигуровките, които се дължат от страна на работодателя. Т.е. схемата няма да е „70 на 30“, а ще бъде наистина „60 на 40“. Смятам че можем да поемем този допълнителен разход при тази ситуация в тези един милиард и половина, които сме заделили във Фонд "Безработица", тъй като това ще е източникът“. Това заяви Менда Стоянова. 

Значително се подобрява мярката и ще даде възможност на повече работодатели да се възползват от нея, смята Стоянова. "На Бюджетна комисия приехме и едни 700 млн. гаранция за Българската банка за развитие за кредити, които тя ще дава, така че заедно с увеличението на капитала на Българската банка за развитие също от 700 млн. има една сериозна подкрепа от милиард и четиристотин, която ще се даде на хората през гаранцията на Българската банка за развитие и търговските банки", каза още тя.

Става въпрос за възможността три поредни месеца, при необходимост, всички хора, които са в неплатен отпуск и всички самоосигуряващи се лица, да получат безлихвен кредит от 1500 лв месечно, а срокът за погасяване - 10-годишен.Пакетът включва и безлихвено финансиране на малки предприятия до 100 000 лв. с гратисен период 5 години и срок за погасяване 10 години, което ще даде възможност на всички малки бизнеси да възстановят дейността си и да оцелеят по време на кризата, за да може след това икономиката да се възстанови и да заработи.

Редуцират се и глобите. За нарушаване на карантината глобата остава 5 000 лв., но за други по-леки нарушения за заповедите - например за разходка в парка ще е 300 лв., а при повторно ще е 1000 лв.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега