Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Д-р Кунчев: Ваксините за грип ще бъдат налични около средата на ноември

Д-р Кунчев: Ваксините за грип ще бъдат налични около средата на ноември

"В много от случаите ваксините излизат по-евтино от лечението".

"Ваксините окончателно ще бъдат налични около средата на ноември, като към момента само една част от противогрипните ваксини са у нас. Около 60 000 дози бяха получени и разпределени, една голяма част от тях бяха направени в София, разпределени са и на други места. А има и доставки нормални, на свободния пазар в аптеките, от края на октомври. Но доколкото знам количествата са вече на привършване, така че очакваме тази голяма доставка средата на ноември".

Това коментира в ефира на БНТ главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев. По думите му, през януари и февруари се очаква да се засилят грипните заболявания. Засега обаче в страната циркулират предимно респираторни вируси, типични за есенния сезон. Заболеваемостта е нормална, предстои обаче повишаване.

Броят на противогрипните ваксини тази година е удвоен, а от 2020 година се очаква допълнително да бъде увеличена бройката им. Желаещите да се имунизират трябва да заявят ваксинация при личния си лекар, коментира още главният здравен инспектор. По думите му, маските като превенция не са абсолютно сигурни, а грипът може да доведе и до сериозни последствия, най-вече за хората с хронични заболявания.

Д-р Кунчев заяви, че най-големият проблем у нас е слабият интерес към противогрипните ваксини, като допълни, че ваксините в много от случаите излизат по-евтино от лечението.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега