Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Едва 10% от нашенци държат новият им кмет да е жена

Едва 10% от нашенци държат новият им кмет да е жена

За близо половината обаче полът няма значение.

Едва 10% от нашенци държат новият им кмет да е жена. Това показва социологическо проучване на "Тренд", проведено в периода 9-16 септември по поръчка на в-к "24 часа". В него са участвали малко над 1 000 нашенци, като близо половината от тях (48%) твърдят, че за тях полът няма значение. 38% обаче държат на чело на общината им да застане мъж.

Приблизително равен брой анкетирани са посочили, че възрастта няма значение или че предпочитат млад кмет. И двата отговора са посочени от около 40% от участниците в допитването. 72% обаче държат той да е роден в населеното място, което желае да управлява. Едва 21% са на обратното мнение.

Любопитно е, че 69% държат новият им кмет да има деца. 79% от българите посочват, че за тях е много важно и по-скоро важно кметът на населеното им място да бъде известен/разпознаваем. Опитът в частния сектор/ бизнес е важен индикатор за 50% от българите, за 36% изобщо не е важно или по-скоро не е важно.

По отношение на партийната подкрепа, то 42% посочват, че е важно кметът на тяхното населено място да бъде от партията, която подкрепят, докато за 39% това не е важно. Видно е от данните, че за по-младите хора това не е от такова значение, но с увеличаване на възрастта този фактор нараства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега