Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Експерти от Лувъра искали да инвестират в преобразяването на о-в Свети Кирик

Експерти от Лувъра искали да инвестират в преобразяването на о-в Свети Кирик

Бургаски народни представители опровергаха твърдението, че се готви прехвърляне на собствеността.

Остров „Светисвети Кирик и Юлита” край Созопол и превръщането му в зона за изкуствопродължава да бъде приоритет на държавата и на Министерството на културата. Товапотвърдиха от ресорното министерство след разговор с бургаските народни представители Димитър Бойчев и Диана Саватева. Поводът за това беразпространяващите се неверни твърдения в Созопол за прехвърляне насобствеността на острова на общината.

„Категорично неверни са твърденията, че той ще бъде прехвърлен наобщината. Напротив –  има проект  за превръщането му в остров на изкуствата, аексперти от Лувъра проявяват интерес за инвестиции в културния обект. В това ниувериха и от Министерството на културата. Не бива жителите на община Созопол дабъдат подвеждани по този манипулативен начин. Подобен проект ще бъде от голямаполза за община Созопол и нейните жители, сериозната инвестиция ще даде итласък за туризма в региона“, заявяват от ГЕРБ - Бургас.

Бургаскитедепутати припомнят, че в началото на тази година министър Боил Банов обяви идеятаслед среща в Париж с френският му колега Франк Ристер. Проектът предвижда сътрудничествосъс световноизвестния френски музеи, както и партньорства с други европейскиинституции.

 Остров Свети Кирике обект от огромно културно значение, който има капацитет да  привлича на туристи от цял свят. В района муса намерени множество антики и артефакти. С превръщането му в арт зона  ще могат да бъдат осъществявани множествокултурни събития, изложби, съчетаване на археология със съвременни изкуства.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега