Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Епидемията от ебола тръгнала от лов на диви животни в Африка

Епидемията от ебола тръгнала от лов на диви животни в Африка

Последните изследвания посочват, че ловът на диви животни с цел консумация в Африка е причината за настоящата епидемия от ебола, предава британският в-к "Independent". Според учените, първият случай се е появил през декември 2013-а, когато 2-годишно дете в югоизточна Гвинея починало от вируса, след като семейството му консумирало уловен прилеп.

Последните изследвания посочват, че ловът на диви животни с цел консумация в Африка е причината за настоящата епидемия от ебола, предава британският в-к "Independent". Според учените, първият случай се е появил през декември 2013-а, когато 2-годишно дете в югоизточна Гвинея починало от вируса, след като семейството му консумирало уловен прилеп.

Множество изследвания сочат, че именно този тип лов на нестандартни за консумация животни като прилепи, шимпанзета и други стои в основата на повечето епидемии, тъй като те са основните организми, в които се развива вирусът. Свръхразпространението на болестта тази година доведе до това множество здравни организации да поискат забрана върху лова и консумацията на диви животни.

Този тип лов е широко разпространен в Африка и е на практика невъзможно да бъде забранен, алармират специалисти. Проблемът е, че след като един човек се зарази с вируса, рискът от епидемия е голям, предвид това че заразяването между различни биологични видове е рядкост, но между индивиди от един и същи вид, заразяването става по-лесно. Обикновено хората се заразяват от животни при контакт с кръвта на убития дивеч.

До този момент жертвите на вируса ебола са около 4 500, най-вече в Северна Африка. Заразата се разпространява посредством слюнка и по кръвен път. Симптомите включват висока температура, треска, поражения по централната нервна система и кървене.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега