Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Женева бори сексизма с 250 пътни знака с феминизирано човече

Женева бори сексизма с 250 пътни знака с феминизирано човече

Концепцията на новите знаци е "да подчертаят визуално присъствието на жените в обществото".

Местната власт в Женева продължава своята инициатива за борба със сексизма и половата дискриминация. Най-новата мярка е поставянето на 250 пътни знака за указване на пешеходна пътека в района, на които са изобразени феминизирани човечета.

Вместо класическото човече с мъжки вид, на новите табла има изобразени момичета, бременна жена, възрастен човек с бастун. Новите знаци са поставени както в централните части на Женева, така и във всички квартали.

Идеята е на кмета Сандрин Салерно. Концепцията на новите знаци е "да подчертаят визуално присъствието на жените в обществото". Инициативата е иновативна в световен мащаб и е осъществена съвместно с департамента по инфраструктура на Женева.

Екипът на Салерно е избрал именно знаците, указващи пешеходни пътеки в района, тъй като се оказало, че по закон само те биха могли да бъдат модифицирани, а и само те съдържат стилизирано изображение на човешко същество.

В мотивите към кампанията, Салерно изтъква, че исторически погледнато, обществените места са създадени с мисъл за присъствието на мъжа като основна единица на обществото. Тези времена обаче са отдавна отминали, смята кметицата и подканва и други общини да използват новите дизайни, за да подчертаят мястото на жената в обществото и обществения живот.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега