Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Заградиха река до Братово заради разлив на бензин

Заградиха река до Братово заради разлив на бензин

Регионалната инспекция по околната среда и водите-Бургас извърши проверка във връзка със замърсяване от разлив на бензин, настъпило вследствие на пробив в продуктопроводпровод на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД

Регионалната инспекция по околната среда и водите-Бургас извърши проверка във връзка със замърсяване от разлив на бензин, настъпило вследствие на пробив в продуктопроводпровод на “Лукойл Нефтохим  Бургас” АД.  Аварийното изпускане е станало в непосредствена близост до р. Чакърлийка в участък между с. Братово и кв. Горно Езерово. По течението на реката са поставени бонови заграждения, за да се предотврати разпространението на изтекло гориво във водата.

От Регионалната лаборатория на Изпълнителната агенция по околна среда са взети 4 броя водни проби и 5 броя почвени проби за анализ. Замърсеният участък на брега е около 3 кв. м. Веднага след установяване на пропуска от дружеството са взети мерки за локализиране на разлива и почистване на замърсената почва. След излизане на резултатите ще бъде определен размерът на санкцията, която инспекцията ще наложи на “Лукойл Нефтохим Бургас” АД.          

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега