Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха двама мъже, обвинени във взривяването на двуетажна къща

Задържаха двама мъже, обвинени във взривяването на двуетажна къща

По оценка на властите, нанесените щети са на стойност 54 000 лева.

Бургаската окръжна прокуратура задържа двама мъже, обвинени във взривяването на двуетажна къща в айтоското село Черноград. Единият от тях е определен като "подбудител", а другият е уличен за действителен извършител на престъплението. По оценка на властите, нанесените щети са на стойност 54 000 лева.

Подробности по случая разкриха пред медиите г-н Георги Чинев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – директор на ОД на МВР – Бургас.

Прокурор Чинев уточни, че престъплението е извършено като към терасата на жилището е хвърлено самоделно взривно устройство. То не успяло да попадне в целта си, ударило се в парапета и паднало в двора. В резултат на взрива се е образувала ямка с диаметър 30 на 30 см. При инцидента няма пострадали. В сградата е имало жена, но тя е била в задната част на постройката.

Мотивът за деянието е личен. Подбудителят бил в обтегнати отношения с жена, с която в миналото са имали интимна връзка, и с която имат общо дете. Бащата не е признавал детето си, като бащинството било е установено по съдебен ред, в резултат от иск от страна на майката. Била е присъдена и издръжка, която подбудителят първоначално е отказвал да плаща. С желанието да си отмъсти, той заплатил близо 2 500 евро на действителния извършител.

Прокурор Чинев добави, че от страна на прокуратура е използван максимално широк ресурс от доказателствени способи за разкриване на престъплението, включително и специални разузнавателни средства.

Старши комисар Сотиров съобщи, че двамата обвиняеми са на 34-годишна възраст. Те са задържани на 18-и ноември, при проведена реализация от служителите на ОД на МВР – Бургас. Подбудителят е бил задържан в гр. Средец, обл. Бургас, а извършителят в с. Дъскотна, общ. Руен, обл. Бургас.

Непосредствено след задържането на лицата, при претърсване в жилището на извършителя е открита ръчна бойна граната, тротилова пресовка, капсул детонатор, огнеупорен шнур, запалка за ръчна граната и голямо количество бойни патрони. Задържаният мъж е имал предходни криминални прояви, за което говори и намереното в неговия дом, каза още старши комисар Сотиров.

Предстои в следващите дни Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега