Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха под стража разследван за телефонна измама

Задържаха под стража разследван за телефонна измама

Окръжен съд Бургас задържа под стража Иван Кесов, който е разследван за телефонна измама. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 06.03.2015 г. в с. Горица, община Поморие, в съучастие и след предварителен сговор с неустановено лице, като извършител с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у възрастен мъж, че ще получи колет от Италия, изпратен специално за него и съдържащ лекарство. С това причинил на пострадалия имотна вреда в размер на 1450 лв.

Окръжен съдБургас задържа под стража Иван Кесов, който е разследван за телефонна измама. Тойе привлечен като обвиняем за това, че на 06.03.2015 г. в с. Горица, общинаПоморие, в съучастие и след предварителен сговор с неустановено лице, катоизвършител с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, възбудил иподдържал заблуждение у възрастен мъж, че ще получи колет от Италия, изпратенспециално за него и съдържащ лекарство. С това причинил на пострадалия имотнавреда в размер на 1450 лв.            

На09.03.2015 г. Районен съд Поморие е взел спрямо Кесов мярка за неотклонениеподписка. Това определение е протестирано от Районна прокуратура Поморие пред въззивниясъд. Представителятна Окръжна прокуратура Бургас поиска да бъде уважен протестът. Прокурорът сеаргументира, че събраните доказателства водят до обосновано предположение заавторство на Кесов на деянието, за което е обвиняем. Разследването обаче е вначален стадий и предстоят множество процесуални действия за изясняване надеянието. Според държавния обвинител има данни, че Кесов е извършил аналогичнопрестъпление дни преди това. Затова била налице и втората предпоставка заналагане на най-тежката мярка за неотклонение – опасност, обвиняемият да сеукрие или да извърши друго престъпление.            

Защитникътна Кесов помоли съда да остави без уважение протеста на прокуратурата. Тойтвърди, че не се установявало, подзащитният му да е възбудил и поддържалзаблуждение у пострадалия.ИванКесов каза пред въззивния съд, че не желае да бъде задържан под стража, тъйкато му предстои лечение.            

Окръженсъд Бургас като се запозна с материалите по делото, с обжалвания съдебен акт исъс становищата на страните, намери, че по досъдебното производство са събранидостатъчно доказателства, които обосновават извода за съпричастност на Кесовкъм деянието, за което е обвиняем. Съдът обърна внимание, че то е тежкоумишлено престъпление и предстоят множество процесуални действия заизясняването му.

Предвид това съдът прие, че адекватната към момента се явявамярка за неотклонение задържане под стража и измени взетата отпървоинстанционния съд. Определениетона Окръжен съд Бургас не подлежи на обжалване и протест.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега