Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва рехабелитация на жп линията Пловдив-Бургас

Започва рехабелитация на жп линията Пловдив-Бургас

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков присъства днес на официалното подписване на договора за рехабилитацията на железопътната линия Пловдив – Бургас.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков присъства днес на официалното подписване на договора за рехабилитацията на железопътната линия Пловдив – Бургас.  

"Удовлетворен съм, че днес подписваме този толкова важен договор за железопътния транспорт и че успяхме да спестим 110 млн. лв. на българския и европейския данъкоплатец, заяви Александър Цветков. Той припомни, че заради прекалено високите оферти се стигна до прекратяването на първия търг за избор на изпълнител по проекта.

След повторната процедура бе избран консорциума „Джи Си Еф – Ск 13 – Трейс рейлинфра”, който предложи да изгради трасето за 316 968 850,42 лв. (без ДДС). По този начин на практика бяха спестени 110 млн. лв., което е разликата между най-ниската оферта от първия търг и предложението на фирмата, която бе избрана за изпълнител.  

Проектът за рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъците на линията Пловдив – Бургас е разделен на обособени позиции, за които избраният изпълнител предложи следните цени:         

Позиция 1 - Рехабилитация на железопътната отсечка Михайлово Калояновец – 29 652 343,58 лв. без ДДС; срок – 18 месеца; ·        

Позиция 2 - Рехабилитация на железопътните отсечки Стара Загора – Ямбол и Завой – Зимница – 151 536 000,19 лв. без ДДС; срок – 43 месеца;         

Позиция 3 - Рехабилитация на железопътната отсечка Церковски – Карнобат – 135 780 506,65 лв. без ДДС. Срок – 38 месеца.  

Договорът беше подписан от генералния директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” Милчо Ламбрев и от управителя на консорциума Едуардо Росси в присъствието на посланика на Италия Стефано Бенацо.  

Проектът „Рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъците на железопътната линия Пловдив–Бургас по обособени позиции” се финансира по Оперативна програма „Транспорт”. Общият бюджет на проекта е близо 595 млн. лева, като допустимите разходи са в размер 490 млн. лева, а безвъзмездната финансова помощ – 427 млн. лева.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега