Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна годината на Белия заек. Какво ни очаква?

Започна годината на Белия заек. Какво ни очаква?

Годината на Заека започна днес в 4.32 ч. българско време и продължава до 22 януари 2012 г. Последната подвластна на Заека година е била 1999 - Годината на Земния заек. 2011 година се смята за годината на белия Заек.

Годината на Заека започна днес в 4.32 ч. българско време и продължава до 22 януари 2012 г. Последната подвластна на Заека година е била 1999 - Годината на Земния заек. 2011 година се смята за годината на белия Заек.

Заекът е консервативен, той мрази усложненията и всичко, което би нарушило ежедневния му ритъм. Не взима никакви решения, ако предварително не е обмислил всички възможни положителни и отрицателни резултати. Хората се възхищават на неговата предпазливост и му вярват.

По отношение на парите Заекът е късметлия, умее да управлява финансите си и винаги сключва печеливши сделки. Най-добре се реализира в областта на търговията, антиквариата, юрисдикцията и дипломацията в случай, че работата му няма да е свързана с рискове.

Жените-Зайци се реализират изключително добре в политиката – те са едновременно скромни и гъвкави, присъствието им не остава незабелязано.

Заекът е светски човек, когото някои биха оприличили като сноб. Обича да демонстрира познанията и културата си. Обикновено изучава в детайли нещо с единствената цел да направи впечатление, като в същото време няма ни най-малка представа за поредица други важни неща. Обикновено е спокоен и невъзмутим, рядко губи самообладание.  

Заекът не се предава. Той е щастлив, талантлив, честолюбив, скромен, сдържан, изтънчен, добродетелен, приятен събеседник. Сладкодумен е и си знае цената. Той обича обществото и обществото го обича.   

Представителите на този знак са по-скоро е сантиментални, отколкото чувствителни. Много повече ще се разстроят от най-дребния си личен проблем, отколкото от световно бедствие. Световните бедствия ги занимават само, ако са лично засегнати от тях. Може да заплачат по незначителен повод, но много бързо се успокояват. Те са меланхолични по един очарователен начин.  

Заекът е нежен и внимателен към хората, които обича и в повечето случаи предпочита приятелите пред близките си. Това е според китайския лунно-слънчев календар, основан на съгласуването на трите периода на въртене на небесните тела – на Земята и Юпитер около Слънцето и на Луната около Земята.

За възникването на източния хороскоп разказва  легенда, която датира от третото хилядолетие преди нашата ера. Веднъж Буда поканил всички животни, които искат да дойдат. Но не могли да дойдат всички, защото било студено, а за да стигнат до Буда, те трябвало да преплуват широка река. На всяко от животните, които успели да дойдат, Буда подарил по една година. Първи дошъл Плъхът и получил първата година от дванадесетгодишния цикъл. Втори бил Биволът, а след него – Тигърът. Тези, които наблюдавали пристигането на животните и били увлечени от състезанието между Бивола и Тигъра, не могли да разберат кой е пристигнал четвърти – Котката или Заекът. Затова различните източни народи смятат, че тази година принадлежи колкото на Заека, толкова и на Котката. На пето място бил Драконът, на шесто – Змията, на седмо – Конят. Над реката се образувала мъгла и никой не могъл да разбере кой е пристигнал осми – Козата, Овцата или Овенът.

След това – девета поред – пристигнала Маймуната, а десети пристигнал Петелът. Той закъснял, защото дълго време давал наставления на многочисленото си семейство какво да прави, докато го няма. На единадесето място се класирало Кучето, а последна дошла Дивата Свиня. Тя не бързала и затова Буда й подарил последната година, която била най-спокойна.

Годината на Заека съответства на следните години: 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023. Освен че е подвластен на определено животно, според източният календар всеки човек е подвластен и на определена стихия. Тя може да бъде определена по последната цифра от годината на раждането.

Ако годината завършва на 2 или на 3, стихията е Вода, а цветът е черен или тъмносин. Завършва ли на 4 или 5 годината е подчинена на стихията на Дървото, а цветът е зелен или светлосин. Ако годината на раждане завършва на 6 или 7, стихията е Огън, а цветът е червен или розов. Годината завършва на 8 или 9 – стихията е Земя, а цветът е жълт или охра. Последната цифра е 0 или 1 – стихията е Метал, а цветът е бяло. Затова и 2011-а  е година подвластна на метала.  

През цялата 2011 година ще цари спокойствие и увереност, всеки сам за себе си ще оцени, че убеждението и преговорите са по силни от използването на сила. Дипломацията ще се засили, политическите сили ще се споразумеят по много важни въпроси и ще се сключат множество контракти и споразумения. Вярната преценка и разумните постъпки ще властват през 2011 година. Очаква се през годината на Заека да излезем и от икономическата криза.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега