Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

За десета година награждават деца с високи постижения със специални стипендии

Автор: "PoligrafF", от 10.03.2020 0
Вижте как можете да кандидатствате...

За десета поредна година Фондация „Шанс за децата и природата на България“ стартира националната си програма „Награди, стипендии и отличия 2020“. Крайният срок за кандидатстване по програмата е 04.05.2020 г., а всеки кандидат с особено високи постижения има възможността да кандидатства за Големия приз на Фондацията “Шанс за таланта”.


Право да кандидатстват имат деца и младежи:

- Първенци с отличен успех, класирали се от първо до трето място на национални конкурси, олимпиади, състезания от областен и национален мащаб, при условие, че продължават образованието си в областите, в които са изявили таланта си;
- Редовни студенти и ученици от 6 до 20 години с отличен успех – първенци, класирали се от първо до трето място на международни олимпиади.


За 2020 г. ще бъдат присъдени следните индивидуални награди и отличия за талантливи деца и младежи:

- Две парични награди в размер до 600 лв. за талантливи деца/младежи с ограничени финансови възможности, постигнали особени успехи в областта на науката и изкуството. Освен изборените документи, кандидатите за годишната стипендия представят и удостоверение за финансовото състояние на родителите си за една година назад.
- Една парична награда за иновативен проект в областта на науката, технологиите и изкуството отличен/създаден през 2019/2020, в размер до 500 лева.
- Две индивидуални парични награди за отлично представяне на републикански или международни олимпиади, конкурси, състезания, в размер до 550 лева.


Кандидатите трябва да представят или изпращат по пощата в офиса на Фондацията, находящ се в гр. Бургас, п.к. 8000, пл. „Атанас Сиреков“ № 4, Бургас (работно време: 10–12 и 14-18 часа) или по имейл на info@forbgkids.org следните документи:

* Формуляр за кандидатстване за програмата „Награди, стипендии и отличия“
* Tворческа автобиография, съдържаща следните данни: трите имена на кандидата; дата и място на раждане; адрес, имейл и телефонен номер; име на Вашето учебно заведение; описание на постиженията Ви за 2019 и 2020 година;
* Копие от документа/и, удостоверяващ/и класирането в националните и международни научни, езикови и научно-технически форуми, конференции и олимпиади;
* Документ, заверен в съответното висше или средно училище, съдържащ информация за успеха, научно-изследователската и експериментална дейност на студента или ученика.
* Служебна бележка за доходите, издадена от работодател и/или документ доказващ, че родителят е безработен (в случаите, когато се кандидатства за награда и стипендия за ученик или студент с органичени финансови възможности)
* Попълнена, подписана и сканирана декларация за поверителност на личните данни. Ако сте пълнолетен/пълнолетна, полето “Законен представител на ......” се оставя непопълнено!


Проектът има за цел подпомагане обучението и изявите на талантливи деца и младежи в областта на точните и хуманитарни науки, изкуството и новите технологии. До момента чрез кампанията са отличени над 60 деца от цялата страна. Сред тях са златното момиче на българския шахмат – Нургюл Салимова, Цветан Стоянов - европейски шампион за 2012 и световен шампион по шахмат за 2015; екипи по астрономия на ученици от МГ “Д-р Петър Берон”, гр. Варна, чиито проекти спечелиха първи награди няколко поредни години на световния конкурс на НАСА „NASA Ames Space Settlement Design Contest“; Мирела Буюклиева, за иновативен проект в областта на музиката; Кристиян Тодоров за изключителни постижения в областта на изкуството и др.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или