Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

За земеделието през 2012 г. са предвидени над 1,3 млрд. лв.

Автор: "PoligrafF", от 09.08.2011 0
Общо за земеделието през 2012 г. са предвидени над 1,3 млрд. лв., от които 838 130 243 лв. европейски средства и 500 285 904 лв. от националния бюджет. От бюджетните средства 384 145 904 лв. са национални доплащания и 116 150 000 лв. са държавни помощи. В помощите за първи път са включени и средства за зеленчукопроизводство и овощарство, свиневъдство и птицевъдство.

Общо за земеделието през 2012 г. са предвидени над 1,3 млрд. лв., от които 838 130 243 лв. европейски средства и 500 285 904 лв. от националния бюджет.  От бюджетните средства 384 145 904  лв. са национални доплащания и 116 150 000 лв. са държавни помощи. В помощите за първи път са включени и средства за зеленчукопроизводство и овощарство, свиневъдство и птицевъдство.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” Румен Порожанов и представители на земеделските организации в България започнаха днес обсъждането на финансовата рамка за подпомагане на сектора през следващата бюджетна година. Разширената среща се проведе в Министерски съвет под председателството на вицепремиера Симеон Дянков.  

От националните доплащания 73 млн. лв. са предвидени за тютюнопроизводителите, а 71 млн. лв. – за животновъдство по схемата на глава животно.  За национални доплащания на единица площ бяха обсъдени три варианта за разпределение на средствата. Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява  за повишаване на подпомагането, така че то да достигне размер от 32 лв. на декар общо европейски и национални доплащания.

Представители на другите организации, присъствали на срещата предложиха запазване на досегашния общ размер на помощта на единица площ от 28,50 лв. на декар, а предложението на Министерство на земеделието и храните е субсидията да бъде 30 лв. на декар.

Участниците в срещата приеха идеята да бъде  сформиран Консултативен съвет по земеделие, който да продължи разговорите по финансовата рамка до края на месец август.  Консултативният съвет по земеделие ще е постоянно действащ орган към Министерство на земеделието и храните за обсъждане на политиката в сектора.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или