Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Зърнопроизводителите излизат на протест, министър Найденов учуден

Автор: "PoligrafF", от 30.08.2011 2
„Учудени сме, че зърнопроизводителите излизат на протест. Диалогът с тях не е прекъсван”, заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. В разговорите за разпределянето на субсидиите в бюджета за 2012 г. участват и останалите сектори от земеделието – животновъди, свиневъди, птицевъди, земеделски кооперации, зеленчукопроизводители, картофопроизводители.

„Учудени сме, че зърнопроизводителите излизат на протест. Диалогът с тях не е прекъсван”, заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. В разговорите за разпределянето на субсидиите в бюджета за 2012 г. участват и останалите сектори от земеделието – животновъди, свиневъди, птицевъди, земеделски кооперации, зеленчукопроизводители, картофопроизводители.

Все още не е постигнат консенсус между браншовете за разпределянето на средствата. Договорено беше на последната среща да се съберем в началото на септември и да продължим с обсъждането на рамката, каза министър Найденов. Той се учудва как дни преди продължаването на диалога зърнопроизводителите излизат на протест.

От ресорното министерство припомнят, че за 2010 г. зърнопроизводителите получиха 28.50 лв. на декар национални доплащания. Министерство на земеделието и храните предлага за 2011 г. увеличаване на средствата на 30 лв. на декар. Зърнопроизводителите  настояват за 32 лв. на дка. Останалите браншове предлагат запазване на досегашния размер от 28.50 лв. на площ за сметка на увеличаване на парите за животновъдство, птицевъдство и зеленчукопроизводство.

По отношение на акциза на горивата, е изпратена още през май нотификация за одобрение в Европейската комисия. В първоначалния вариант беше заложено от намаления акциз да се възползват само зърнопроизводителите. ЕК обаче върна нотификацията с аргумента да бъдат подпомогнати също животновъдите и зеленчукопроизводителите. Очаква се нотификацията да се разгледа през през септември-октомври след ваканцията на комисията.

Зърнопроизводителите ще си получат парите от акциза на горивата, категорично заяви министър Найденов. Във връзка с третото искане на зърнопроизводителите за промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, с което ще се подобрят взаимоотношенията между собственици и ползватели на земеделски земи, е започната процедура.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или