Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Известни гастроентеролози от София започват прегледи в УМБАЛ "Дева Мария"

Автор: "PoligrafF" , от 26.09.2019 0
Известни гастроентеролози от Аджибадем Сити Клиник- гр. София пристигат в Бургас, за да се включат в мащабната кампания срещу заболявания на гастроинтестиналния тракт, която вече три месеца тече в университетска болница „Дева Мария“.

Известни гастроентеролози от Аджибадем Сити Клиник- гр. София пристигат в Бургас, за да се включат в мащабната кампания срещу заболявания на гастроинтестиналния тракт, която вече три месеца тече в университетска болница „Дева Мария“.

От следващата седмица в болницата ще преглеждат д-р Димитър Петров и д-р Александър Маринов от Клиниката по гастроентерология на столичната болница. Професионалният път на д-р Димитър Петров минава през УМБАЛ „Света Анна“ гр. София и УМБАЛ „Софиямед“, преди да стане част от екипа на Клиниката по гастроентерология към Аджибадем Сити Клиник преди четири години. Има придобити специалности по „Вътрешни болести“ и „Гастроентерология“. Преминал е държавен стаж по вътрешни болести и хирургия в Германия.

Участва в клинични проучвания, свързани с ерозивен езофагит, чернодробна цироза, улцерозен колит, болест на Крон, синдром на дразнимото дебело черво. Има квалификационни курсове по интервенционална гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография, както и по ЕРХП свързани интервенционални ендоскопски процедури  и интервенционална и ендоскопска абдоминална ехография.

Д-р Александър Маринов е един от младите, но много перспективни лекари на „Аджибадем Сити Клиник“. Той е с насоченост към в диагностиката и лечението на заболявания на горния и долния гастроинтестинален тракт, хепатобилиарната система, панкреаса и перитонеума, както и в интервенционална гастроентерология. Участвал е като подизследовател във фаза II, III и IV клинични изпитвания с индикация ХВЧ (болест на Крон, Улцерозен колит), ГЕРБ, стеатохепатит.

От началото на м.юни университетска болница „Дева Мария“ работи по програма за ранна диагностика на заболявания на гастроинтестиналния тракт. За това време повече от 500 човека с гастроинтестинална симптоматика преминаха безплатни хирургични прегледи. На част от тях бяха направени и безплатни изследвания с единствения в областта видеоендоскоп Olympus с Narrow Band Imaging- една от последните иновации в ендоскопските изследвания, която позволява визуализация и на най-малките структури на лигавицата и кръвоносните съдове.

Привличането на висококвалифицирани гастроентеролози от София е поредната стъпка, която болницата прави за подобряване достъпа на бургазлии до здравни услуги, които са малко застъпени в региона. Прегледите при гостуващите специалисти ще се извършват срещу заплащане, а час може да бъде записан както на телефона на регистратура- 056/ 89 62 62, така и на телефона на координатора на програмата- 0885 889009  

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или