Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изграждат две кръгови кръстовища, младежки център и ново РПУ в "Меден рудник"

Изграждат две кръгови кръстовища, младежки център и ново РПУ в "Меден рудник"

Бюджет 2020 бе представен пред жителите на най-големия комплекс.

Инфраструктурното развитие на комплекс "Меден рудник" продължава и през настоящата година в няколко посоки. Това стана на представянето на бюджета на Бургас за 2020 година пред граждани на комплекса. На нея присъстваха заместник-кметовете Красимир Стойчев, Йорданка Ананиева, Весна Балтина, инж. Чанка Коралска, Диана Саватева и териториалният директор Магдалена Манолова.

Важен проект, който предстои да бъде изпълнен, е изграждането на младежки културен център. Той ще е място, където ще се провеждат културни събития от програмата на Община Бургас. Центърът ще разполага с подходящи зали, в които ще се провеждат бизнес форуми и обучения. Много от събитията, които ще се организират на това място, ще са насочени към младите хора, подчерта зам.-кметът Йорданка Ананиева. Проектът ще се финансира по Норвежката програма, като Община Бургас ще осигури част от средствата от своя бюджет.

"Този проект е важен за нас, защото в "Меден рудник" има изключително много млади хора, които в момента няма къде да се събират. С реализирането му ще дадем възможност да се организират различни събития като концерти, театрални постановки. Предвидена е и част за настаняване на гостуващи групи и състави и споделени офиси за бизнес инициативи", каза още Ананиева.

Община Бургас работи за реализирането на друга мащабна инвестиция, каквато е разширяването на Индустриалния и логистичен парк. Неговата втора фаза на развитие предвижда изграждането на промишлена зона при пътния възел Бургас - Средец - Созопол. Това ще даде възможност за разкриването на нови работни места, обясни зам.-кметът инж. Чанка Коралска.

През настоящата година Община Бургас ще работи и за подобряване на пътната безопасност в комплекса. Пешеходните пътеки на ключови места ще бъдат обновени, като новото им покритие ще е от сух пластик.

Системата от камери за видеонаблюдение на обществени места ще бъде разширена. Това предвижда монтирането на нови устройства, които ще имат възможността да заснемат лица и автомобили много по-детайлно. Камерите ще спомогнат за подобряване на сигурността и обществения ред.

Предвижда се подмяна на сегашното осветление с нови енергоспестяващи лампи на двата булеварда "Тодор Александров" и "Захари Стоянов". Това е част от проекта на Община Бургас за постигане на по-добра енергийна ефективност.

Подобряването на пешеходните зони е един от акцентите в стратегията на Община Бургас за развитието на комплекс "Меден рудник". Ремонт ще бъде извършен на тротоарите, които са в лошо състояние и са предпоставка за възникване на инциденти.

Вече е стартирала процедура за проектиране и изграждане на ново полицейско управление в "Меден рудник", стана ясно при представянето на бюджета за 2020 година. То ще се намира в района на закрития басейн.

В ход е и проектирането на двете кръгови кръстовища, които ще бъдат изградени на бул. "Захари Стоянов". Едното ще е при отбивката за квартал "Горно Езерово", а другото при ул. "Георги Попаянов". Продължават и инвестиционните проучвания за изграждането на обхода на "Меден рудник".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега