Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изправят пред Темида бургазлията, запалил строителни машини

Изправят пред Темида бургазлията, запалил строителни машини

Той е обвинен и за това, че е управлявал автомобил с регистрационни номера, които били издадени за друго превозно средство.

Бургаската окръжна прокуратура предаде на съд бургазлията, обвинен за умишления палеж на строителна техника от ремонта на бул. “Захари Стоянов” в района на ж.к. "Меден рудник", при който са изгорели три валяка, като пожарът се е разпрострял и върху други машини и съоръжения със значителна стойност – машина тип "Асфалтополагач" и контакта мрежа на тролейбусния транспорт. Престъплението е квалифицирано по чл.330, ал.3, предл.1, вр. ал.2, т.2, вр. ал.1, вр. чл.23, ал.1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият се е подготвил да осъществи палежа ден преди самото деяние. Намерил пластмасови туби и ги напълнил със смес от дизелово гориво и бензин. Съдовете били с обща вместимост от 26 литра. Достигнал до място, където се намирали машините, използвайки собствения си автомобил, който бил с поставени табели от друго МПС.

Паркирал в непосредствена близост до спрените на място три валяка и един асфалтополагач, подредени един зад друг. Обвиняемият залял машините с предварително приготвената течност, възпламенил ги, след което се качил в колата си и потеглил, посочват от прокуратурата в обвинителния акт. Бургазлията бил задържан по-късно. Общата стойност на нанесените от палежа вреди е в размер на 156 145 лева.

Той е обвинен и за това, че е управлявал автомобил с регистрационни номера, които били издадени за друго превозно средство. Престъплението е осъществено при условията на реална съвкупност с горепосоченото деяние – престъпление по чл.345, вр. чл.23, ал.1 от НК.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега