Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изтеклите лични документи ще важат до октомври, но могат да се сменят и по-рано

Изтеклите лични документи ще важат до октомври, но могат да се сменят и по-рано

"Всички органи, включително и банките, са запознати, че срокът на личните документи, изтичащи до 13 април е удължен с 6 месеца", коментираха от ДБДС.

"Личните карти и шофьорските книжки се удължават за срок от 6 месеца. По желание на гражданите може да се издадат нови такива и преди изтичането на срока". Това обяви на брифинг директорът на Дирекция "Български документи за самоличност" - Светла Цанева.

Както вече Ви информирахме, тази година изтичат 2 249 711 лични документи, от които 996 257 лични карти; 630 666 паспорта и 622 788 свидетелства за управление на моторно превозно средство. Най-много са документите, чийто срок на валидност ще изтече през август. Предвид извънредното положение обаче сроковете за документите, изтичащи до 13 април, бе удължен.

"Всички органи, включително и банките, са запознати, че срокът на личните документи, изтичащи до 13 април е удължен с 6 месеца. За българите в чужбина, ако консулската ни служба работи, могат да подадат документи от там, или да си издадат временни паспорти. Удължават се и срокът на документите на постоянно и дългосрочно пребиваващите чужденци у нас. Те могат да подадат документи за нови до 14 дни след края на извънредното положение", уточни Цанева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега