Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Има проекти за съставяне на нови правила за контрол при ТЕЛК

Автор: "PoligrafF", от 27.01.2011 3
Необходима е единна структура и система за контрол за решаване на проблема с издаване на експертизи от ТЕЛК. Това заяви в предаването "Тази сутрин" по bTV д-р Кънчо Райчев – директор на Националната експертна лекарска комисия.

Необходима е единна структура и система за контрол за решаване на проблема с издаване на експертизи от ТЕЛК. Това заяви в предаването “Тази сутрин” по bTV д-р Кънчо Райчев – директор на Националната експертна лекарска комисия. Според него сегашната система – ТЕЛК e към многопрофилната болница, а регионалната картотека e към Регионалните центрове по здравеопазване, което разводнява отговорностите. Необходими са ясни административно ръководство, правила и контрол, е мнението на експерта.

По повод появилата се вече като термин дума ТЕЛК-аджия за хора, получили инвалидност срещу заплащане, без тя да е налице, д-р Райчев заяви, че това е проблем, който трябва да попадне под работата на следствените органи. Той допълни, че проверки по такива сигнали са правени и продължават да се правят. За пожизнения срок на издадени ТЕЛК-ове експертът заяви, че той се отнася за хора,  с достатъчно години за осигурителен стаж и навършена пенсионна възраст. В него влизат и инвалидите с дефинитивни заболявания.Той посъветва конкретните случаи да се насочват към Националната експертна лекарска комисия. По думите му в МС вече има проекти за съставяне на нови правила и система за контрол, за да се намери алтернативен начин за оценка – поне на част от хората.

По повод избухналия вчера скандал с поредната порция изнесени разговори, в които участват премиерът и шефът на Митниците, а тема е човек с ТЕЛК заради исхемична болест на сърцето, д-р Райчев коментира: „Тази болест попада под защита от съкращение и уволнение. Свързана е с недоброто оросяване на сърцето. Не би следвало човекът да може да спортува активно”.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или