Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Интернационална кино продукция разказва за "Тихия ангел" - Дядо Добри

Интернационална кино продукция разказва за "Тихия ангел" - Дядо Добри

Очаква се лентата да излезе по кината в цял свят до дни, за да запознае хората със съвременния светец – човекът, дарил над 80 000 лева на българската православна църква.

Повече от годинаработа по документалния филм, разказващ историята на „Тихия ангел“ – Дядо Добриот Байлово, е вече към края си. Очаква се лентата да излезе по кината в цялсвят до дни, за да запознае хората със съвременния светец – човекът, дарил над80 000 лева на българската православна църква. Парите изкарал с просия, ноне за себе си, а за другите. Това дарение остава в историята като най-големиятедноличен принос към църквата в Източна Европа.

Филмът есъвместен проект между България, Германия и САЩ. Режисьор е музикантът НедиДжон Крос, който от 2009-а година живее и работи у нас. Сценаристи са ДжефриБайрън и Юте Еренбърг. Мотото на лентата е „Истинската история на Добри Добрев– българският просяк, който иска да промени света“.

Документалниятфилм включва кадри от живота на Дядо Добри и проследява пътищата на историята,които са оказали най-голямо влияние върху неговата съдба. Сниман е у нас, ноосновният език на лентата е английски. Точна дата за премиерата няма, но повсяка вероятност филмът ще бъде представен през юли – в месеца, в който ДядоДобри ще навърши 101 години. Очаква се филмътда участва в някои от най-големите фестивали и дори да се бори за наградаОскар.

Ето и трейлъра на "Тихия ангел":

<iframe width=447 height=251 src=https://www.youtube.com/embed/UbkkmB5VRCE frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега