Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Испания намалява ограничението на скоростта по националните пътища

Испания намалява ограничението на скоростта по националните пътища

Целта на промяната е да се намалят пътнотранспортните произшествия и в резултат - жертвите на войната по пътищата.

Днес влиза в сила намаление на ограничението на скоростта по националните пътища в Испания. Над 2 000 пътни знака бяха подменени, за да се регулира движението по второстепенната пътна мрежа до 90 км/час, вместо досегашните 100 км/час, предава "El País".

Целта на промяната е да се намалят пътнотранспортните произшествия и в резултат - жертвите на войната по пътищата. Мярката ще се отрази на трафика по около 7 000 км от пътната мрежа на Испания. Със 100 км/час ще продължат да се движат автомобилите единствено по пътищата от второстепенната мрежа, които са разделени с мантинели по средата.

Промяната бе обявена от вътрешния министър Фернандо Гранде-Марласка през октомври и приета от Министерски съвет през декември. Това е първата реформа за намаляване на пътно-транспортните произшествия от плана на правителството за 2019-а година. Предстои и въвеждането на други мерки за обезопасяване на трафика.

Припомняме Ви, че подобни ограничения бяха приети и във Франция. Там скоростта бе ограничена от 90 до 80 км/час, което доведе до рекордно ниски статистически данни за смъртността по пътищата. Фаталните случаи през 2018-а намаляха със 116, а броят на ранените - с цели 25%. Въпреки положителната статистика, французите все още се противопоставят на промените.

Подобни мерки желаят да въведат и българските власти. Новината не бе приета особено радушно и тепърва предстои да разберем дали изобщо ще стигне до гласуване в НС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега