Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Исторически първи байпас в Бургас

Исторически първи байпас в Бургас

За първи път в историята на медицината в Бургас беше извършена успешна реваскуларизация посредством байпас / поставяне на съдова протеза/. Авангардната за региона операция беше проведена в новооткритото отделение по съдова хирургия на МБАЛ „Дева Мария” от д-р Борислав Денчев, д-р Стоян Генадиев, д-р Любослав Шкварла и анестезиолога д-р Якимов.

За първи път в историята на медицината в Бургас беше извършена успешна реваскуларизация посредством байпас / поставяне на съдова протеза/.   Авангардната за региона операция беше проведена в новооткритото отделение по съдова хирургия на МБАЛ „Дева Мария” от д-р Борислав Денчев, д-р Стоян Генадиев, д-р Любослав Шкварла и анестезиолога д-р Якимов.

Екипът беше консултиран от методичния ръководител професор Тодор Захариев от универститетската клиника „Света Екатерина” в София.   Според д-р Денчев случаят е бил истинско предизвикателство за него и колегите му, защото 66-годишният пациент е бил във високорисково състояние с мултифокална атеросклероза, увредени сърдечни съдове, запушена артерия на долен крайник, исхемична болест, коронарна атеросклероза, бъбречна недостатъчност, хипертонична болест, захарен диабет и практически байпасът /съдовата протеза/ е изиграл органосъхраняваща роля. Без тази операция крайникът на пациента е трябвало да бъде ампутиран.  

Мнението на най-опитния в екипа, завърналия се от Англия анестезиолог д-р Якимов е, че операцията  е била проведена като по учебник.   Имаме огромната амбиция да поставим основите на модерна и съвременна съдова хирургия в Бургас  - коментира ръководителят на съдовото отделение в МБАЛ „Дева Мария” д-р Борислав Денчев.   Заедно с гостуващите си колеги от  университетската клиника „Света Екатерина” той вече формира екип от млади специалисти, които имат  впечатляваща професионална визитка и респектиращи специализации.  

За привилегията да осъществи първия в историята на бургаската медицина байпас д-р Денчев благодари на собствениците на МБАЛ „Дева Мария” Семир Абумелих и д-р Хюсеин Абумелих, на своите учители професор Тодор Захариев, професор Генчо Начев и професор Александър Чирков от болница „Света Екатерина, на старшите съдови хирурзи д-р Андриан Тонев и д-р Валентин Говедарски, на колегите си д-р Любослав Шкварла и д-р Стоян Генадиев, д-р Якимов, Екатерина Аргатска и на г-жа Камал Абумелих.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега