Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Пакети с безплатни SMS-и биха решили въпроса с по-скъпите съобщения на кирилица

КЗП: Пакети с безплатни SMS-и биха решили въпроса с по-скъпите съобщения на кирилица

Казусът бе една от основните теми на инициирана от КЗП работна среща с представители на трите телекома в България и на регулатора в сектора – Комисията за регулиране на съобщенията.

"Пакети с определен брой безплатниесемеси, които да гарантират на абонатите на мобилните оператори, че срещуеднаква сума ще пишат на желания от тях език, но най-вече на родния", предлагапредседателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритовкато възможно решение на казуса с по-скъпите съобщения на кирилица. 

Припомняме Ви, че проблемът, който съществува от години, стана обект на общественото внимание през последните седмици. В действителност SMS-ите на български излизат по-скъпо, тъй като има различно ограничение за допустимия брой символи на латиница и кирилица. Стандартното съобщение е от 160 знака. Ако е написано на кирилица обаче ограничението е 70 знака и така един SMS се таксува двойно и тройно.

Казусът бе една от основните теми на инициирана от КЗП работна среща с представители на тритетелекома в България и на регулатора в сектора – Комисията за регулиране насъобщенията. Обсъдено бе и предстоящото отпадане на роуминга, което не следвада води до влошаване на условията по потребителските договори.

"Считам че мисията на тазиинституция е да прави така, че нарушенията да бъдат все по-малко и по-малко,защото тогава потребителите биха били по-защитени. Обратното би означавало, чене си върши работата”, коментира Маргаритов в телевизионно интервю днес.От началото на тази година комисиятае забранила 35 нелоялни практики. Търговците продължават да намират вратички, но солените санкции и стриктният мониторинг на пазара имат възпиращ ефект.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега