Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП отново предупреждава: Внимавайте с празничните оферти на телекомите

КЗП отново предупреждава: Внимавайте с празничните оферти на телекомите

Контролният орган напомня на гражданите, че рекламираните намаления могат да крият уловки, които да излязат солено на потребителите.

Празничните оферти за смартфони и договори за мобилни услуги може да крият уловки, предупреждават отново от Комисията за защита на потребителите. Контролният орган напомня на гражданите, че рекламираните намаления могат да крият уловки, които да излязат солено на потребителите.

"Търговцитеизползват момента на празничната еуфория и че хората са отделили по-големи затехните възможности средства и опитват да пробутват договори, които могат да гиобвържат за много дълъг срок с услуги, за които те дори не са и подозирали ивъобще не им трябват". Това заяви председателят на Комисията Димитър Маргаритов в ефира на BiT. Той препоръча дори и да се бърза, да се прочетат внимателно договорите, преди да бъдат подписани.

Тези, коитовсе пак решат да подпишат договор, а впоследствие по една или друга причинарешат да се откажат, биха могли да се възползват от условията на постигнатотоот Комисията споразумение с два от мобилните оператори – с неустойка до тримесечни такси.

Припокупката на хранителни стоки за празничната трапеза трябва да се внимава съссрока на годност на продуктите, особено по-скъпите или предлаганите в пакет, добави Маргаритов. Той напомни, че по закон, стоките с изтичащ срок на годност, които не са опасни за здравето, могат да бъдат подавани, но задължително трябва дабъдат обособени на отделен щанд и със съответната информационна табела.

Повреме на празници възниква и въпросът за възможността за връщане или замяна наподаръци, които не са харесани от тези, за които са били предназначени. Връщанее възможно в 14-дневен срок на закупените от Интернет стоки, както и по силатана предоставяната от все повече магазини в конвенционалната търговия възможностпод формата на добра практика. Необходимо е обаче да се пази касовата бележка.

Започивните дни Комисията за защита на потребителите ще има дежурни екипи и припроблеми гражданите могат да се обръщат към институцията за консултации ипомощ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега