Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

КЗП погна с проверки хотели и заведения по Южното Черноморие

Автор: "PoligrafF", от 27.06.2011 988
Комисията за защита на потребителите започна акция по Южното Черноморие, съобщиха от комисията. Екипи проверяват заведения за хранене и развлечения с удължено работно време и такива с нощен режим на работа, както и хотели с три и четири звезди за съответствие на предлаганите услуги с притежаваната категория.

Комисията за защита на потребителите започна акция по Южното Черноморие, съобщиха от комисията. Екипи проверяват заведения за хранене и развлечения с удължено работно време и такива с нощен режим на работа, както и хотели с три и четири звезди за съответствие на предлаганите услуги с притежаваната категория. 

Проверява се за удостоверение за категоризация и поставянето му на видно място, спазването на изискванията за съдържанието на лист- и карт-менютата и тези към персонала и помещенията, както и представят ли се сметките след всяка поръчка и издават ли се касови бележки на клиентите.

От заведенията с нощен режим на работа са взети проби за анализ на предлагания алкохол. В някои заведения за хранене и развлечение инспекторите са констатирали, че лист- и карт-менютата се предлагат само на английски език или че удостоверението за категоризация не е поставено на видно място. 

Друго регистрирано нарушение е, че светлинните табели на бистро са го рекламирали като бирария, с което са въвеждали в заблуда потребителите и са формирали погрешно очакване у потенциалните му клиенти. 

При проверките в хотелите инспекторите са установили, че средство за подслон, категоризирано като семеен хотел, се рекламира като хотел с три звезди.  В друг хотел пък в стаите е липсвал ценоразписът за предлаганите допълнителни услуги. Проверките на мобилните екипи продължават по цялото Черноморие.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или