Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КНСБ настоява за въвеждането на необлагаем минимум

КНСБ настоява за въвеждането на необлагаем минимум

Синдикатите продължават да искат и въвеждане на елементи на семейно подоходно облагане.

"Независимо от увеличението на доходите през последните години, все още липсва осезателно подобрение на благосъстоянието на българите. Според нас, предвидените промени в данъчните закони за 2020 г. не отговарят на очакванията на обществото за справедливо облагане. Считаме, че е необходима промяна на данъчната философия, за каквато настояваме повече от десетилетие". Това гласи официално съобщение на КНСБ, разпространено ден след като Правителството прие бюджетите за догодина.

От синдиката настояват за въвеждане на необлагаем минимум, който да бъде равен на установената МРЗ за страната. Според организацията, по този начин ще бъдат освободени от данък хората с предимно ниски доходи. Това от своя страна, ще повиши разполагаемият им месечен доход.

Според официалната статистика в България около 1,9 млн. души работят и получават доход, който е по-нисък от средната  работна заплата за страната (1260 лв.). Необлагаемият минимум трябва да бъде въведен именно за тези доходи, защото неравенствата постоянно се задълбочават през последните години.

"Реформата може да става и поетапно, което няма да натовари толкова бюджета. Готови сме да подкрепим и компромисен вариант, при който необлагаемият минимум да се въведе под формата на възстановяване/връщане на данък в края на годината на работещите, което също би било стъпка в правилната посока", посочват от КНСБ.

Другото предложение, което синдикатите продължават да отстояват, е въвеждане на елементи на семейно подоходно облагане под формата на данъчни кредити, диференцирани, според размера на възнагражденията и броя на отглежданите в семейството деца и/или данъчни стимули за сключване на граждански брак за млади семейства и пр.

"Ако Министерство на финансите възприеме нашето предложение, ще се постигне по-справедливо преразпределяне на публичните средства, като в хората с най-ниски доходи останат допълнително пари в размер на 730 лв. годишно", изчисляват от КНСБ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега