Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кандидатите за шофьори ще решават казуси, за да получат книжка

Кандидатите за шофьори ще решават казуси, за да получат книжка

Те трябва да проверят на практика доколко е подготвен кандидатът за водач.

Продължава реформата при подготовката на новите шофьори. Промени се въвеждат в обучението, изпитите и контрола над младите водачи. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов по време на конференция "Заедно за по-безопасни пътища".

Сред новостите, по които се работи, е промяна на изпитните листовки, посочи Попов. От министерството планират да намалят броя на теоретичните въпроси. За сметка на това ще се създаде втора част на изпита, която ще съдържа казуси. Те трябва да проверят на практика доколко е подготвен кандидатът за водач, поставяйки пред него реални ситуации на пътя.

Зам.-министърът припомни, че от една година работи съвременна система за контрол на теоретичните изпити, т.нар. „бели стаи“. По думите му, системата дава резултати - опитите за нерегламентирано взимане на изпити са драстично намалели. Наблюдавали се отделни случаи, при които лица с фалшиви лични карти се явяват вместо конкретни кандидати.

"За да се справим с този проблем, сме оборудвали изпитващите със специални средства за разпознаване на фалшивите лични карти. Предстои да свържем нашата системата с тази на МВР, така че при сканирането на личната карта автоматично да се проверява дали е фалшива", каза още Попов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега