Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кандидатстването за детска градина стартира на 1 април, а за първи клас - на 15 май

Кандидатстването за детска градина стартира на 1 април, а за първи клас - на 15 май

Основен критерий за приемане в желаното от родителите учебно заведение продължава да бъде местоживеенето.

Тази есен нови 2000 първолаци ще бъдат посрещнати в обновени кабинети. Очаква се през март от Общината да обявят свободните места за прием в първи клас, детски градини, ясли и полудневни подготвителни групи в училищата за 2020/2021 година. Реалното кандидатстване за детска градина ще е на 1 април, а за първи клас на 15 май.

Основен критерий за приемане в желаното от родителите учебно заведение, носещ най-много точки, продължава да бъде местоживеенето, като се гледа постоянен или настоящ адрес на детето, не на родителите. В Бургас кандидатстването се извършва по електронен път, но има възможност да попълните на място и върху хартия данните на детето, а след това служители в съответното учебно заведение пред родителите да ги въведат в системата.

По искане на родители и учители, за втора година продължава изпълнението на проекта "Първокласно начало". При представянето на бюджет 2020 кметът Димитър Николов обяви, че още 90 класни стаи за новите близо 2000 първокласника във всички бургаски училища ще бъдат изцяло обновени през лятната ваканция. Те ще бъдат обзаведени с нови мебели и оборудвани със съвременна техника. Всички учители на първи клас ще използват новите методи на обучение, които Общината въвежда.

Проектът "Първокласно начало" далеч не се изчерпва с обновяване на материалната база. Съвременната методика на обучение дава резултат по отношение на по-високата функционална грамотност на бургаските първокласници. Мониторингът показва, че с използването на игрови методи значително се увеличава вниманието на децата към учебния материал и усвояването на дигиталните технологии, у тях се развиват екипност и креативност. Затова от местната власт решиха да превърнат проекта "Първокласно начало" от пилотен в постоянен.

"Днешните малчугани ще пораснат бързо. След 15-20 години те ще са на трудовия пазар. За да продължат инвеститорите да избират Бургас, той трябва да им предложи най-търсеното и дефицитно нещо, а това не са евтините терени и доброто географско разположение. Всички търсят да наемат млади хора с компетенции и градът ни ще направи възможното да произведе колкото може повече такива, като инвестицията в тяхното образование започва още от детската градина", посочват от Общината. .

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега