Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Капон: Заради далавери в митниците се подбива цената на ВG зеленчуците

Капон: Заради далавери в митниците се подбива цената на ВG зеленчуците

Заради далавери в митниците се подбива цената на българските зеленчуци, а държамата губи по 300 милиона лева годишно. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV председателят на ЕНП Мария Капон.

Заради далавери в митниците се подбива цената на българските зеленчуци, а държамата губи по 300 милиона лева годишно. Това заяви в студиото на "Тази сутрин" по bTV председателят на ЕНП Мария Капон. По думите й това става заради контрабандна стока и фалшиви цени, вкарвани в страната ни както от Китай, така и от Турция. Тези стоки минават в страната ни без да е платено реалното ДДС, каза Капон. 

Тя извади копие на документ на Агенция "Митници", с резолюция на г-н Танов. Информацията в него е от средата на март 2010 година. В този документ са се подписали трима експерти, които твърдят, че има разлики в декларираната и приета митническа стойност на еднакви стоки,  а разликата е в зависимост от страната на произхода на стоката. Така от документа става ясно, че ДДС на дадена сума, която се плаща на входа, е по малка отколкото реалната.

"Така митнически служители, ръководството, хората, които извършват тази дейност, конкурират българския пазар, подбивайки цената на българските производители като не плащат нито мито, нито ДДС, както трябва. Това се позволява, защото на всеки ТИР взимат по 8 000 лева на ръка под масата и си ги делят", категорична беше Мария Капон.

По думите и в периода, когато е излезнал този доклад, има даповед на директора на митниците да се проверява дали стоките, които влизат в България, не са с подценени фактури."В страната ни са пускани палто за 5,6 лева и дамско бельо за три стотинки. Как е възможно това?", възмути се Капон. Така, по думите й, с ниски фактури вносителите си спестяват мито и ДДС.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега