Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кенийски преподавател по науки стана Световен учител на годината

Кенийски преподавател по науки стана Световен учител на годината

Питър Табичи получи престижния приз за работата си в отдалечените региони на Кения.

Кенийски преподавател по науки стана Световен учител на годината за 2019-а година. Питър Табичи получи престижния приз, известен като “Нобелова награда за преподавателска дейност” не само заради работата си с учениците, а и заради факта, че дава 80% от заплатата си за обществено полезни проекти.

Табичи преподава природни науки и освен това е част от ордена на Францисканските монаси. Той е посветил живота си на това да развива училищата в отдалечените краища на Кения, за да могат децата и младежите в тези селскостопански райони да получават високо образование и да променят бъдещето.

"Да виждам как пред очите ми учениците израстват в своите знания, умения и самочувствие е най-голямата награда за един учител. Когато те се превръщат в креативни и продуктивни членове на обществото, изпитвам неповторимо удовлетворение, в ролята си на този, който позволява на съдбата им да се насочи в тази посока", сподели Табичи.

95% от неговите възпитаници идват от крайно бедни семейства. Почти една трета са сираци или полусираци. Някои гладуват, а други нямат дом. Често тези деца стават жертва на наркотиците, раждат деца в тийнейджърските си години, напускат училище или дори се самоубиват. Но за Табичи всяка спасена съдба си струва.

Табичи и колегите му отделят цялото си време, за да помагат както на напредналите, така и на изоставащите ученици, така че нито едно от децата да не се чувства пренебрегнато и да не изпадне в риск от напускане на системата. А това вече дава резултати. Въпреки липсата на средства и оборудване, учителят на 2019-а успява да подготви децата и младежите.

Едно от постиженията му е научният клуб, който мотивира учениците му да се занимават по-задълбочено с природните науки и да постигнат резултати около и над средното ниво в страната. По този начин неговото учебно заведение се превръща от маргинално в едно от най-добрите. Клубът му дори се класира за Международния научен и инженерен панаир в САЩ.


Наградата “Global Teacher Prize” се връчва от 2013-а година насам. Инициативата е на световна фондация и цели да насочи вниманието към онези учители, преподавателски похвати и образователни иновации, които променят съдби и допринасят за устойчивото развитие. Призът включва и парично поощрение в размер на 1 млн. долара.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега