Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов: Честит празник, бургазлии!

Кметът Николов: Честит празник, бургазлии!

Кметът на Бургас Димитър Николов отправи поздравление към всички именици и бургазлии. Той пожела здраве и благоденствие на всички, които празнуват на днешния ден.

Кметът на Бургас Димитър Николов отправи поздравление към всички именици и бургазлии. Той пожела здраве и благоденствие на всички, които празнуват на днешния ден. Предлагаме на вниманието Ви текстът на поздрава*:

"Скъпи бургазлии,

Изключително ми е приятно да Ви поздравя с празника на Бургас - Никулден!

Обръщам се към Вас в този специален ден с пожелание за здраве и благоденствие.

За нас, бургазлии, това е много личен празник. От дълбока древност хората тук са имали силна връзка с морето. Тази симбиоза се е предавала от поколение на поколение и ни е изградила като хора с широк и свободолюбив дух.

Нашата обща мисия е да запазим тази приемственост, за да може Бургас да се развива като модерен град като в същото време запази своя артистичен облик и дух.

Изпращаме една година, в която всички заедно се постарахме да поддържаме набраната скорост и да вървим напред.  И това се дължи на упоритите, работливи и креативни хора, които в ежедневието си доказват, че само с действие може да се върви напред. Сигурен съм, че всеки един бургазлия се бори  както за по- доброто бъдеще на семейството си, така и за доброто на града си.

Вярвам силно в новата смяна, в талантливите бургаски деца. През 2016 г. те прославиха не веднъж града и родината си на престижни международни форуми в областта на науката и спорта. Имаме много поводи да се гордеем с тях!

Много поводи за гордост ни дадоха и бургаските творци. Те поддържат артистичния дух на Бургас и заслужават да бъдат уважавани. Повод за гордост е и всеки един човек в Бургас, независимо от професията си, който през годината вложи отговорност и душа в работата си.

Никулден се почита от всички българи. За нас обаче той е по-специален, защото градът ни и морето винаги са били едно цяло. Затова ние приемаме Никулден като чисто бургаски празник. Нека спазим старите традиции, наследени от нашите близки. Да се съберем около празничната трапеза и да отворим широко вратите на домовете си за близки и приятели. 

6 декември е празничен ден за рибарите. Желая им мрежите винаги да са пълни с риба, а техният покровител свети Николай Чудотворец да ги пази от бури и беди в морето. Отправям най-добри пожелания за успех в работата към моряците и банкерите, които също празнуват на този ден.

Използвам повода да честитя празника на всички, които носят името на свети Николай. Нека той ги закриля и им дава здраве и късмет.

Нека благодатта на свети Николай Чудотворец влезе във всеки дом и да ни донесе здраве, благоденствие и късмет, за да посрещаме предизвикателствата с оптимизъм и вяра.

Честит празник, бургазлии!"


* Текстът е пълен и без редакторска намеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега