Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Кметът на Царево разпореди проверка по случая с неучебните дни в Ахтопол

Автор: "PoligrafF", от 03.02.2012 0
Родителите в Ахтопол недоумяват защо от местното училище разиграват децата им. В края на януари директорката на училище ”Св.Св. Кирил и Методий” Албена Касабова взима еднолично решение да обяви следващите три дни за неучебни. Като мотив тя посочва лошите метеорологичните условия.

Родители в Ахтопол недоумяват защо от местното училище разиграват децата им. В края на януари директорката на училище ”Св.Св. Кирил и Методий” Албена Касабова взима еднолично решение да обяви следващите три дни за неучебни. Като мотив тя посочва лошите метеорологичните условия.

Касабова разпуска училището и се свързва с транспортната фирма, която превозва децата от другите населени места в общината, като им заявява да не возят ученици през следващите дни, тъй като няма да се провеждат занятия. Едва след това уведомява за решението си зам.-кмета на Община Царево Васил Каридков.

В същото време обстановката в града е нормална при зимни условия, всички пътища в общината са почистени, температурата е -7 градуса. На 31.01.2012 г. училището е посетено от петчленна комисия, която установява, че всички условия за провеждане на учебни занятия са налице. След тази констатация Община Царево не издава заповед за затваряне на училището.

Въпреки това учениците продължават да не посещават училище. Сформирана е нова  комисия в състав Атанас Желязков - кмет на гр. Ахтопол, Златин Стамболов - мл.юрист - консулт на кметство Ахтопол и Георги Диков – мл.експерт по градоустройство и екология за проверка на реалната обстановка.

Констатацията е не добра организация от страна на ръководството за затопляне на класните стаи. “Училището разполага с достатъчно дърва за огрев и персонал, който да поддържа печките. През цялото време бях в постоянен контакт с родителите, които недоумяват това разиграване на децата”, казва кметът Желязков, който е сезирал за случая и директора на Регионалния инспекторат по образованието в Бургас.

Във връзка със създалото се напрежение кметът на Царево Георги Лапчев разпореди проверка по случая, съобщават от пресцентъра на Общината.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или