Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Кражба на кабели забавя ремонта на Морската градина

Автор: "PoligrafF", от 03.11.2010 0
Близо 300 метра положен в земята кабел, предназначен за захранване на стълбовете за новото парково осветление в Морската градина, е задигнат. Това алармираха от фирмата изпълнител, която се е заела с благоустрояването на парка.

Близо 300 метра положен в земята кабел, предназначен за захранване на стълбовете за новото парково осветление в Морската градина, е задигнат. Това алармираха от фирмата изпълнител, която се е заела с благоустрояването на парка. От консорциум „Щрабаг Изток 4” казаха още, че това е втория опит за посегателство на кабели за последните три дни. На мястото се извършват следствени действия, а от консорциума търсят фирма за охрана на обекта. Нанесените щети и сумата за възстановяване възлизат на близо 10 хиляди лева. Въпреки затрудненията, работата по ремонта на Приморски парк продължава, посочват от общината. Предвиденият срок за изпълнение на проекта е 150 дни. Сега той ще се удължи с около 2 седмици, съобщиха от фирмата-изпълнител. Кметът Димитър Николов вече е разговарял с ръководството на Областната дирекция на МВР за засилено полицейско присъствие в района до финализиране на ремонтните дейности.

Консорциум “Щрабаг Изток 4” изпълнява Лот 3 от проекта “Благоустрояване на обществено значими пространства в подкрепа на социалната интеграция и устойчивото развитие на градската среда в община Бургас”. Лотът ‘’Благоустрояване и паркоустрояване на Приморски парк - Нова част, възстановяване на декоративна стена “Стената на приказките” и водно огледало - Приморски парк, гр. Бургас” е на стойност 3 465 770,82 лв. Проектът включва рехабилитация на 46 860 кв.м. асфалтови алеи и 2,96 дка. зелени площи, обновяване на парковата мебел, изграждане на система за видеонаблюдение, обособяване на 2 велоалеи и маршрут за хора с увреждания с хоризонтална маркировка.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или