Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кукерски маски гонят злите сили и студа

Кукерски маски гонят злите сили и студа

Над 80 ученици от 1-ви до 12-ти клас се включиха в първото издание на конкурс за изработване на кукерска маска. Той е организиран от Общинския детски комплекс и Община Бургас. Децата са от различни бургаски училища и школи по изобразително изкуство. Под ръководството на своите учители те изработиха автентични кукерски маски.

Над 80 ученици от 1-ви до 12-ти клас се включиха в първото издание на конкурс за изработване на кукерска маска. Той е организиран от Общинския детски комплекс и Община Бургас. Децата са от различни бургаски училища и школи по изобразително изкуство. Под ръководството на своите учители те изработиха автентични кукерски маски.

Творбите имат различни форми. Някои са обемни, други са като сувенири, пана и релефни апликации. Всеки един от експонатите отразява народното поверие, че маската гони злите духове и студа. За изработване на маските са използвани традиционните за това материали: вълна, червени пискюли, хлопки, синци и пайети. Всеки от елементите има определена символика в народните вярвания.

Изработените от учениците кукерски маски ще могат да се видят на изложба на 20.02.2015 г. от 11:00 часа в Регионална библиотека "П. К. Яворов" на ул. "Булаир" 10. Тогава ще бъдат наградени авторите на най-оригиналните творби в конкурса.

Сподели :
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега