Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кунева за оставките: ГЕРБ се готвят за избори, но кой ще управлява?

Кунева за оставките: ГЕРБ се готвят за избори, но кой ще управлява?

„Промените в правителството са тревожни. Всяка промяна в ситуацията, в която се намират и двата ресора, е израз на безпомощност. Това правителство няма какво повече да направи, за да има реален резултат. Това е признание, че реформи не само не е имало, но няма и да се случат.”

„Промените в правителството са тревожни. Всяка промяна в ситуацията, в която се намират и двата ресора, е израз на безпомощност. Това правителство няма какво повече да направи, за да има реален резултат. Това е признание, че реформи не само не е имало, но няма и да се случат.” Така председателят на Сдружение „България на гражданите” Меглена Кунева коментира пред журналисти в Сливен освобождаването на двама министри.

„В случая с оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма отговорът трябва да търсим в критиките му към проекта АЕЦ „Белене” и монопола на „Лукойл”. Точно той казваше, че цените на дизела са толкова високи, че по-високи могат да бъдат само при война. Има ли връзка с недоволството на олигарси и отстраняването на министър Трайчо Трайков?”, риторично попита Кунева и допълни, че ако е отстранен заради това, то това е „крайно недопустимо”.

Според председателя на Сдружение „България на гражданите” с оставките на двамата министри, управляващите печелят малко време до изборите. „Това е купуване на време. Поне седмица ще се говори за уволнения и назначения, а с кого да говорим през това време за цената на горивата, за здравеопазване, за Сребърния фонд, но задълбочено и по същество”, отново попита Кунева.  По думите й в следващите дни ще видим много театрални схватки между ГЕРБ и БСП, чиято цел ще е да прикрият разговорите за бъдещето управление.

„Сегашната сцена се владее от политически картел. Анализът на „България на гражданите” сочи, че ГЕРБ се готви за предсрочни избори. И затова премиерът да отговори – кога ще са те и кой ще поеме отговорността за живота и доходите на хората през следващата година”, изтъкна Меглена Кунева.

На въпрос за потенциални възможности за коалиция, Кунева припомни, че „България на гражданите” не е политическа партия и не се интересува от участие в коалиция. „Този въпрос тревожи тези, които искат да останат на власт”, заяви Кунева и допълни, че и „сега има коалиции и олигархични кръгове в управлението”.

Меглена Кунева призова всички, които вярват, че през политическа активност може да се променят условията на живот, да подкрепят „България на гражданите”. „Разчитам на хората, които са носители на онази енергия, която усетихме на най-големия митинг на Орлов мост през 1990-та година. Това сме хората, които искахме нещо по-хубаво да се случи в България и днес отново сме готови да работим за това”, допълни председателят на Сдружението. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега