Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Късметлийските цветове в годината на плъха

Късметлийските цветове в годината на плъха

На 25 януари 2020-а година в Китай ще посрещнат традиционната си Нова година, която ще премине под знака на плъха.

На 25 януари 2020-а година  в Китай ще посрещнат традиционната си Нова година, която ще премине под знака на плъха. Лунната Нова година е най-продължителният празник в източната култура. Той се нарича още Пролетен фестивал и продължава цели 15 дни. Празникът е посветен на пролетното прераждане на Земята.

Според източното летоброене, през януари 2020-а ще настъпи 4717-ата година от китайския календар. Същото летоброене използват и в Корея, Виетнам, Япония и др. Годината на металния плъх ще продължи до 11 февруари 2021-ва година. Плъхът е първият знак в зодиакалната система на Китай и като такъв ще донесе духа на новото начало и възраждането. Плъхът се възприема като символ на добротата и щедростта. 

Елементът на китайската година, която предстои да настъпи, е метал. Според древното изкуство фън шуй, този елемент се асоциира с устойчивостта, приемствеността и споделеността в обществото. Цветовете, свързани с него, са бяло, сиво и златно. Елементът, свързан силно с плъха, е водата, най-силно предавана чрез нюансите на синьото.

Комбинацията между елементите метал и вода символизира финансова независимост, просперитет и инвестиции в домашния уют и комфорт. Използвайки тези два елемента, китайските астролози приемат за цветове на годината златното, бялото и синьото.

В китайската култура обаче обикновено има т.нар. "балансиращи нюанси", които трябва да пренесат енергията на останалите елементи, така че животът ни да бъде възможно най-хармоничен. През 2020-а тези нюанси са зелено, жълто и червено.

Червеното ще донесе късмет най-вече на представителите на зодиакалните знаци плъх, дракон, кон, маймуна. Зеленото ще бъде късметлийски цвят за вола, змията, коня, маймуната, кучето. На синьо трябва да заложат тигърът, заекът, змията, козата и петелът. В жълто щастие ще открият плъхът, драконът, козата, маймуната, петелът и прасето.

Свежи нюанси на розовото и лилавото ще носят късмет за вола, заека и прасето. Бяло и неутрално сиво е добър избор за вола, козата, кучето и прасето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега