Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лекарите отменят протестите

Лекарите отменят протестите

Протестните действия на лекарите на 15 октомври се отменят. Това каза в министерския съвет председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов, след като МС беше подписано споразумение между правителството и Българския лекарски съюз за финансирането и реформирането на здравния сектор.

Протестните действия на лекарите на 15 октомври се отменят. Това каза в министерския съвет председателят на Българския лекарски съюз Цветан Райчинов, след като МС беше подписано споразумение между правителството и Българския лекарски съюз за финансирането и реформирането на здравния сектор.  Парите за здраве се увеличават с 600 млн. лв. Документът бе подписан от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков в присъствието на новия здравен министър Стефан Константинов.  Запазва се здравно осигурителната вноска на осем процента. КНСБ не отмени националния протест срещу пенсионната реформа. Утре протестните действия ще бъдат преустановени ако бъде подписан протокола за съгласие с премиера в следващите часове преди, по време или след митинга, заяви днес вицепрезидентът на синдиката Пламен Димитров. Въпреки че след вчерашната договорка на синдикатите с премиера и със социалния министър Тотю Младенов бе обявено увеличаване на осигуровките с 3%, а днес от парламента бе изтеглен проектът за промени в Кодекса за социално осигуряване, синдикатите не отмениха стачната готовност.

Очакванията на ръководството на КНСБ са утре да се съберат около 15 хил. души, като към утрешния ден се очаква подписката им да бъде подкрепена от 200 хил. души. По думите на Димитров по протокола все още има два спорни въпроса. Единият е за удължаване на преходния период за пенсиониране на категорийните работници до 2014 г., без промяна на възрастта за пенсиониране, а другият е за плавното повишаване на стажа в общата категория, но от 2016 г. В проекта на протокол е записано повишаване на осигурителния стаж с четири месеца на година за всички категории до достигане на общ осигурителен стаж, съответно 37 години за жените и 40 години за мъжете за периода от 2016 г. до 2024 г.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега