Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ливърпул продаден на американци

Ливърпул продаден на американци

Английският гранд Ливърпул има нов собственик. Това е американската компания Ню Инглънд Спортс Венчърс (NESV).

Английският гранд Ливърпул има нов собственик. Това е американската компания Ню Инглънд Спортс Венчърс (NESV), която притежава и бейзболния Бостън Ред Сокс. Новината бе потвърдена от официалния сайт на клуба. Така желанието на феновете досегашните собственици Джордж Джилет и Том Хикс да продадат акциите си се сбъдна. Част от привържениците обаче не успяха да се зарадват, тъй като клубът попада в ръцете на нови американци. В последните няколко дни освен американската компания, интерес към Ливърпул е проявил и азиатски консорциум. Американците Том Хикс и Джордж Джилет купиха Ливърпул през февруари 2007 година срещу приблизително 200 милиона евро.

“Радвам се, че успяхме да завършим успешно сделката. Управителният съвет реши да приеме предложението на Ню Инглънд Спортс Венчърс, която най-добре отговаря на нашите критерии за нов собственик. Философията на компанията е доказана в бейзболния Ред Сокс.  азочарован съм само от факта, че настоящите собственици Том Хикс и Джордж Джилет се опитаха да направят всичко, за да предотвратят сделката. Сега трябва да преминем през съдебно производство, за да я приключим”, коментира един от шефовете на Ливърпул Мартин Браутън.

По информация на английските медии Хикс и Джилет искали да провалят сделката като уволнят изпълнителния директор Кристиан Пърслоу и търговския шеф Йън Аир минути преди последните разговори с купувачите. Бившите вече собственици имали намерение на техните места да назначат Мак Хикс - един от синовете на Том Хикс и Лори Кай Маккътчън - финансов директор в компания на Том Хикс. Целта им с тази рокада била да върнат позициите си в клуба и да имат помощ от своите хора при взимане на решения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега