Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лихварска група е задържана в Самоков при полицейска акция

Лихварска група е задържана в Самоков при полицейска акция

Лихварска група бе задържана в Самоков, съобщиха от полицията. Организатор на нелегалната лихварска дейност бил 35-годишният В. М. – Гробаря, от Самоков. Той отпускал сериозни парични заеми срещу 10% месечна лихва.

Лихварска група е задържана в Самоков, съобщиха от полицията. Организатор на нелегалната лихварска дейност бил 35-годишният В. М. – Гробаря, от Самоков. Той отпускал сериозни парични заеми срещу 10% месечна лихва.

„Сделките“ се сключвали в офис в Самоков. В случай че получателите не се издължат навреме, Гробаря изпращал двамата си „сътрудници” А. П. – Ачето (38 г.), и Н. К. – Кистата (34 г.), да „повлияят” на длъжниците с принуда и упражняване на физическо насилие. Заплашвали хората и с хладно оръжие и предупреждение за отвличане. И двамата помощници на лихваря и членове на престъпната група са криминално проявени и осъждани.

Първият е регистриран за изнудване, съден за кражба на автомобил и в изпитателен срок, а вторият е известен на органите на реда за причиняване на средна телесна повреда, съден е и за склоняване към лъжесвидетелстване. Към момента категорично са установени няколко пострадали от незаконната лихварската дейност, предстои работа за изясняването и на други потърпевши. Сред длъжниците на Гробаря са както бедни и малоимотни хора от града, така и по-заможни жители, които имали нужда от спешен заем от по-едри суми.

Иззети са записи на заповеди, нотариални актове на длъжници и договори за заеми, компютърна конфигурация, пари и мобилни телефона.Гробаря и двамата му помощници са задържани. Работата по случая продължава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега