Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Лукарски: Вече има инвеститорски интерес към логистичния парк в Бургас

Автор: "PoligrafF", от 20.07.2015 0
„Може да се намери инвеститор за логистистичния парк в Бургас, но за да бъде по-привлекателен този регион трябва да се изгради една по-добра инфраструктура. Мястото е добро, но инфраструктурата е тази, която трябва да привлече чуждестранни инвеститори“, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски в Бургас днес.

„Може да се намери инвеститор за логистистичния парк в Бургас, но за да бъде по-привлекателен този регион трябва да се изгради една по-добра инфраструктура. Мястото е добро, но инфраструктурата е тази, която трябва да привлече чуждестранни инвеститори“, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски в Бургас днес.

Министърът бе на посещение в града, за да се срещне с представители на местния бизнес. По време на дискусията бяха обсъдени въпроси, свързани с превръщането на Бургас в логистичен хъб към Европейския съюз. Такъв център се предвижда да се изгради на мястото на авиобазата в Равнец, но за целта Министерство на отбраната трябва да предаде стопанисването.

„Авиобазата в Равнец е инициатива на областния управител Вълчо Чолаков, със съдействието на Министерство на икономиката и местната власт. Вкарали сме документите, изработили сме идеята за превръщане на базата в индустриална зона и имам личното обещание на министъра на отбраната, че този въпрос ще бъде придвижен“, допълни Лукарски.

„Основната идея е там да се изгради малък терминал за карго самолети, така че около него да се развива бизнес. Не харесвам израза „чуждестранни инвеститори“, мисля че и у нас има достатъчно такива. Процедурата е малко по-бавна, но е механизмът е задвижен. Крайни срокове няма, но тъй като теренът е извън града и трябва да се има предвидят и допълнителните процедури“, на свой ред поясни Чолаков.

По време на срещата си с министъра, представителите на местния бизнес повдигнаха и въпроси относно регулирането на брокерската дейност. Лукарски поясни, че такъв законопроект има, по него се работи и дори е в напреднала фаза. „Надяваме до края на годината да имаме нещо на лице“, уточни министърът.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или