Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

МОМН: Зрелостниците няма да се явяват на матури в училищата, в които учат

МОМН: Зрелостниците няма да се явяват на матури в училищата, в които учат

На 21 май в 4.15 ч. сутринта ще се генерира изпитният вариант на държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха от просветното министерство.

На 21 май в 4.15 ч. сутринта ще се генерира изпитният вариант на държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха от просветното министерство. За първи път през тази година националното външно оценяване - изпитите след седми клас в гимназиите, и държавните зрелостни изпити за 12-и клас ще са в един ден, но ще започнат в различен час.

На 21 май от 8.00 ч. е матурата по български език и литература за 12-и клас, а от 10.00 ч. - външното оценяване по БЕЛ в седми клас. На 23 май от 8.00 ч. е втората матура по избор за 12-и клас, а от 10.00 ч. - външното оценяване по математика в седми клас. Генерирането на теста за матурата по БЕЛ ще продължи 20 минути,в присъствието на журналисти. В 9.00 ч. ще започне тегленето на изпитния вариант за националното външно оценяване в края на седми клас, на което отново могат да присъстват журналисти. Тегленето и на този тест ще продължи 20 минути.

На тази втора среща ще бъде обявен и изтегленият автор и творбата за матурата по БЕЛ, но без конкретната формулировка на темата. Конкретната формулировка на 41-ви въпрос от матурата по БЕЛ, както и текстът за преразказа в допълнителния модул от изпита след седми клас ще бъдат оповестени на сайта на МОМН след 12.00 ч. Изпитните варианти ще се публикуват на сайта след 15.00 ч. на 21 май.

Седмокласниците ще се явяват на изпитите в училищата, в които учат. Учениците от 12-и клас няма да се явяват на матури в училищата, в които учат, за да може да се облекчи организирането на националното външно оценяване в седми клас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега