Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Малки и големи се включиха в честването на Гергьовден в Бургас

Малки и големи се включиха в честването на Гергьовден в Бургас

Десетки бургазлии и гости на града взеха участие в традиционните тържествени ритуали, посветени на Деня на храбростта и българската армия – 6-и май. Празникът започна още сутринта на Морска гара и продължи на площада пред Общината, където сливенският митрополит Йоаникий и представители на бургаското духовенство отслужиха тържествен водосвет на бойните знамена и молебен за здраве на българските воини от гарнизон Бургас.

Десетки бургазлии и гости на града взеха участие в традиционнитетържествени ритуали, посветени на Деня на храбростта и българската армия – 6-имай. Празникът започна още сутринта на Морска гара и продължи на площада предОбщината, където сливенският митрополит Йоаникий и представители на бургаското духовенство  отслужиха тържествен водосвет на бойните знамена и молебен за здраве на българскитевоини от гарнизон Бургас.

„Преди 50 години бях един от Вас! Днес още помня клетвата, която положих.Военослужещите трябва да се уважават и почитат! Гръбнакът на една силна България - това е нашатаармия!“ с тези думи Сливенският митрополит поздравибургаските военни, след което ги благослови да бъдат здрави и да изпълняватдълга си с гордост.

В ритуала взеха участие представители на военноморските сили, пехотнатаармия и военновъздушните сили. Присъстваха бургаските депутати Диана Йорданова,Димитър Бойчев, кметът на града Димитър Николов, председателят на общинскисъвет Костантин  Луков, областният управител Вълчо Чолаков, официални лицаот местната и областната администрация, както и граждани на Бургас.

Сред множеството се открояваха десетки семейства с деца. Някои от тях вечебяха присъствали на подобни военни ритуали, но за много от най-малките това бепървото подобно преживяване. Пред репортер на PoligrafF.net родителите споделиха, че са довели децатаси, за да послушат духовата музика и да видят военните.

„Най-много ни впечатливодосветът и маршируването на войниците“, сподели една от майките, която запърви път води 4-годишната си дъщеря на подобна проява. Друга добави, че водитрите си деца да чуят изпълненията на духовия оркестър.

Не малко бяха и семействата на военнослужещите, дошли да подкрепят „мама“или „татко“. Съвсем естествено, ритуалите бяха най-интересни за момченцата,които любопитно оглеждаха униформите, шапките и оръжията на военните. „Голямовълнение ни тресе цял ден. Всичко трябва да се види, да се пипне, трудно стоимна едно място“, сподели майката на 3-годишния именник Георги, който за първипът вижда отблизо представители на войската.

След ритуала пред сградата на Общината, процесията се премести пред Военнияклуб, където бяха поставени венци и цветя от името на местното управление,военните части, политическите формирования и бизнеса. Церемонията завърши седноминутно мълчание в памет на загиналите военни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега