Мамят кандидати за надомна работа с фалшиви обяви в интернет

Автор: "PoligrafF", от 13.02.2020 0
Докато очакват парите да потекат по банковите им сметки обаче жертвите са принудени да плащат за какви ли не услуги, да изпращат лични данни и документи.

Измама, свързана с обяви за надомна работа, се осъществява в мрежата. Авторите на офертите обещават лесна и ненатоварваща ангажираност с високо заплащане. Докато очакват парите да потекат по банковите им сметки обаче жертвите са принудени да плащат за какви ли не услуги, да изпращат лични данни и документи, предава NOVA.

Една такава жертва на подобна схема разказва, че се е “закачила” за подобна оферта преди месец, когато останала без работа. Жената попаднала на обява за въвеждане на трицифрени кодове, чрез които да се генерират повече гледания на реклами. Надомната работа се предлага от платформа, която има за клиент рекламна агенция.

Според офертата – за всеки генериран код жената ще получи 10 цента. А ако привлича и т.нар. „реферали” - други хора, които да вършат същата работа - ще получава и допълнително 50% от изработеното от тях. „В обявата пишеше, че трябва да изработя 150 долара, за да мога да тегля пари”, казва потърпевшият потребител.

Обещанието е, че при работа от 3 до 5 часа на ден може да си докара заплащане от 50 до 300 долара. Така за няколко дни работа – успява да заработи 850 долара. За да ги получи, обаче, има ново условие – да заплати за нови „реферали” от самия сайт. Тогава започва да търси коментари в интернет и разбира, че е измамена.

Въпросната схема не е нова, но в момента набира все по-голяма популярност в сайтовете за почасова заетост, форумите и социалните мрежи. Обикновено работата е свързана с четене на новини, гледане на клипчета, оставяне на коментари и други дейности в мрежата. Най-вече обявите не са на български и се поместват в чужди сайтове.

Експертите съветват да не се доверяваме на обещания за бързи доходи и да внимаваме как решаваме да изкарваме доходи, защото този вид измамни сайтове често  сменят имената си. Така е възможно два пъти да стъпим в един и същи капан и вместо  доходи, да си довлечем нови разходи.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Пролет иде!
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или